2023 metai

Balandį šilumos kaina mažesnė nei kovą

2019 04 11
Efektyviai ar neefektyviai naudojame centralizuotai tiekiamą šilumą energiją daugiabučiuose namuose, kiekvieną mėnesį parodo AB „Panevėžio energija“ pateikiamos sąskaitos, kurių dydis priklauso nuo šilumos kainos ir suvartoto šilumos kiekio. Kiekvieną mėnesį tiek šilumos kaina, tiek lauko oro temperatūra visiems būna vienoda.
 
Vadovaudamasi LR šilumos ūkio įstatymu bei Šilumos ir karšto vandens kainų nustatymo metodikomis, AB „Panevėžio energija“ privalo kas mėnesį perskaičiuoti šilumos ir karšto vandens kainas. Šilumos kainos pasikeitimui turi įtaką pirkto kuro ir šilumos iš nepriklausomų šilumos gamintojų kainos, kurios šilumos kainą gali didinti ar mažinti. Nuo balandžio 1 d. AB „Panevėžio energija“ šilumos kaina, palyginti su kovo mėnesiu, mažesnė 4,4 proc.
 
AB „Panevėžio energija“ yra regioninė įmonė, kuri gamina ir tiekia šilumą bei karštą vandenį Panevėžio, Kėdainių, Pasvalio, Kupiškio, Rokiškio, Zarasų miestų ir rajonų vartotojams. Visose regiono savivaldybėse centralizuoto šilumos tiekimo vartotojams nustatoma vienoda šilumos kaina.


Atnaujinta 2019-04-11 09:23:28