Naujienos

Atgal

Ką daryti, jeigu nešyla arba per daug šyla radiatoriai?

2021 10 18
Savivaldybei paskelbus šildymo sezono pradžią, šiluma turi būti tiekiama daugiabučio namo butams ir kitoms patalpoms šildyti. Už šilumos ir karšto vandens tiekimą daugiabučio namo viduje atsako pačių gyventojų pasirinktas namo vidaus šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas, kuriuo gali būti įmonė arba įgaliotas asmuo. Būtent, prižiūrėtojas įjungia šildymą ir yra atsakingas už tinkamą šilumos punkto įrenginių veikimą.
 
Tačiau vis dar yra gyventojų, kurie kreipiasi į AB „Panevėžio energija“ ir skundžiasi, kad jų butuose radiatoriai nešyla arba per daug šyla, kad jų netenkina iš čiaupo bėgančio karšto vandens temperatūra. Tokiu atveju, gyventojai turėtų kreiptis į namo vidaus šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtoją.
 
Prižiūrėtojų kontaktiniai duomenys paprastai skelbiami laiptinėse ar namo skelbimų lentose. Daugiabučių namų prižiūrėtoją gali nurodyti namo bendrijos pirmininkas ar namo administratorius.
AB „Panevėžio energija“ eksploatuojamų daugiabučių namų ir įmonių pastatų  adresai yra skelbiami bendrovės interneto svetainėje: https://www.pe.lt/pe-eksploatuojamu-pastatu-sarasas.
 
AB „Panevėžio energija“ centralizuotai tiekiama šiluma visus metus cirkuliuoja iki kiekvieno pastato. Miesto šilumos tiekėjas  atsako tik už patikimą šilumos tiekimą iki pastatų įvadų ir tinkamą suvartotos šilumos apskaitą.
 
Informacija dėl sąskaitų už šildymą rugsėjo mėnesį
Vartotojams gavus sąskaitas už 2021 m. rugsėjo mėn. sunaudotą šilumą, AB „Panevėžio energija“ sulaukė eilės vartotojų pastabų, kad sąskaitose jie mato užpildytą šildymo eilutę, nors, anot gyventojų, name rugsėjį šildymas įjungtas nebuvo.
 
Bendrijų pirmininkams, namų administratoriams ir sistemų prižiūrėtojams primename, kad sezono pradžioje vėliau, nei paskelbta sezono pradžia, įjungus šildymą, o sezono pabaigoje anksčiau, nei paskelbta sezono pabaiga, išjungus šildymą – būtina apie tai pranešti šilumos tiekėjui, kuris atitinkamai formuodamas sąskaitas taikys šilumos paskirstymą name arba šildymo sezonui, arba ne šildymo sezono metu nustatyta tvarka. Taigi, jei name rugsėjo mėnesį priskiriama šiluma patalpų šildymui, tai mažiau lieka šilumos karšto vandens cirkuliacijai, o jei patalpų šildymui šiluma nebuvo priskirta, tai likusi šiluma priskiriama karšto vandens cirkuliacijai („gyvatukams“).
 
Vartotojams primename, kad konkrečiame daugiabučiame name kiekvieną mėnesį butų savininkams paskirstomas tik tame name sunaudotas šilumos kiekis, nustatomas namo šilumos punkte įrengtu atsiskaitomuoju šilumos apskaitos prietaisu.
 


Atnaujinta 2021-10-18 15:15:38