2023 metai

AB „Panevėžio energija“: šok į tėvų klumpes

2022 06 08

Prie Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro iniciatyvos – visuotinės atvirų durų dienos tėvų darbovietėse „Šok į tėvų klumpes“ prisijungė ir Panevėžio moksleiviai.
 
Profesinio orientavimo veiklą vykdantis Panevėžio regioninis karjeros centras kartu su mokytojais, plėtojantis moksleivių karjeros kompetencijas, organizavo pažintines edukacines ekskursijas į AB „Panevėžio energija“. Lankydamiesi bendrovėje moksleiviai susipažino su įmonės veikla, darbo specifika bei su darbovietėje esančiomis profesijomis. Teorines žinias apie šilumos ir elektros energijos gamybą moksleiviai užtvirtino apsilankę Panevėžio termofikacinėje elektrinėje ir biokuro katilinėje. 

 

Pokalbių tema „Kaip namuose taupyti šilumą“ sulaukė moksleivių susidomėjimo, o gauti patarimai, kaip taupyti šilumą ar kaip ją išlaikyti namuose, kiekvieną privertė susimąstyti, nes visi pritarė, kad neuždarytos laiptinės durys ar praverti rūsio langai šaltuoju metų laiku yra dideli šilumos vagys, o baldais užstatyti ar užuolaidomis uždengti radiatoriai trukdo šilumai sklisti į kambarį. Kaip tinkamai vėdinti kambarius, taupyti karštą vandenį, mokiniams primins susitikimo metu išdalinti lankstinukai, informuojantys kokiomis paprastomis priemonėmis galima taupyti šilumą namuose.
 
 
AB „Panevėžio energija“ domėjosi Panevėžio Juozo Miltinio gimnazijos, Vilties, Šaltinio progimnazijų ir Paliūniškio pagrindinės mokyklos moksleiviai.
 
 
Žvilgsnis į dujų turbiną Panevėžio termofikacinėje elektrinėje
Panevėžio termofikacinės elektrinės valdymo pulte
 
Panevėžio elektrinės katilinėje prie biokuro katilo
  
Pakeliui į katilinės biokuro sandelį 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Atnaujinta 2022-06-08 15:40:06