Naujienos

Atgal

Meno ir pramonės sintezės rezidencija AB „Panevėžio energija“

2022 11 18

 

2022 M. LAPKRIČIO 24 D., KETVIRTADIENIS, 19:00–20:00

P R E M J E R A !!! Judesio performansas „1.5“

 

---------------------------------------

» Data: Lapkričio 24 d.
» Renginio pradžia: 19:00 
» Vieta: Senamiesčio g. 113, AB „Panevėžio energija“ teritorija

 
Kūrybiškumo centras „Pragiedruliai“ bei AB „Panevėžio energija“ pristato bendrą meno ir pramonės rezidencijos rezultatą – judesio performansą „1.5“, atliekamą menininkių Anos Novickajos, Agnės Muralytės ir Alginos Bedulskės.
 
Judesio performansas „1.5“ nagrinėja tvarumo svarbą šiuolaikinėje visuomenėje. Kūrėjos pasitelkia judesio ir šokio meną siekdamos atspindėti visuomenės raidą bei norėdamos atskleisti klimato krizės ignoravimo problemą.
 
„Anksčiau maniau, kad svarbiausios aplinkosaugos problemos yra biologinės įvairovės nykimas, ekosistemų žlugimas ir klimato kaita. Maniau, kad trisdešimt metų gero mokslo gali padėti išspręsti šias problemas. Klydau. Pagrindinės aplinkosaugos problemos yra savanaudiškumas, godumas ir apatija, kad jas išspręstume, reikia kultūrinės ir dvasinės transformacijos. O mes, mokslininkai, nežinome, kaip tai padaryti.“ – sako James Gustave Speth, JAV patarėjas klimato kaitos klausimais (Walsh, et al., 2020).
Spektaklio kūrybinę komandą sudaro: režisierė Algina Bedulskė, choreografė ir šokėja Ana Novickaja, aktorė Agnė Muralytė, kompozitorius Petras Kristijonas Balsys, šviesų dailininkas Lech Bedulskij, šviesų pulto operatorius Matas Šimonis, kostiumų dailininkė Dovilė Cibulskaitė, lazerių projektų kūrėjas Evaldas Lapėnas.

 

RENGINYS NEMOKAMAS

REKOMENDUOJAMA APSIRENGTI ŠILTAI, nes pasirodymas vyks įspūdingo dydžio nebenaudojamos katilinės patalpose.
---------------------------------

#pragiedrek 

Projektą finansuoja:
Lietuvos kultūros taryba
Panevėžio miesto savivaldybė
Panevėžys NOW



Atnaujinta 2022-11-21 07:44:31