2022 metų naujienų archyvas

Tarp „Panevėžio energijos“ sienų termodinamikos dėsnius pakeitė šokis, tačiau energijos tema išliko

2022 11 24
Pramonės ir meno sintezė pasaulyje nėra naujiena, tačiau Panevėžyje įgyvendintas rezidencijos projektas – pirmasis Lietuvoje. Panevėžio pramonės įmonėje skirtingų sričių menininkės įgyvendino savo idėjas tvarumo tema, sukurdamos performanso  pasirodymą.
 
Panevėžio kūrybiškumo centro „Pragiedruliai“ ir AB „Panevėžio energija“  bei meno ir pramonės rezidenciją vykdančios trys kūrybiškos asmenybės, atstovaujančios tris skirtingas meno disciplinas: šokį – Ana Filipovič, teatrą – Agnė Muralytė ir kiną - Algina Bedulskė, sukūrė pasirodymą neįprastoje aplinkoje. Menininkių paruošta šiuolaikinio šokio premjera žiūrovams buvo pristatyta AB „Panevėžio energija“ buvusioje katilinėje.
 
Menininkes dalyvauti projekte „Meno ir pramonės sintezės rezidencijos Panevėžio mieste“ paskatino noras kalbėti tvarumo tema, o savo kūrybinį darbą pavadino „1.5”. Pasak menininkių, performanso pavadinimas  simbolizuoja artėjančią kritinę ribą, kurią esame pasiruošę peržengti, todėl dabar svarbu kalbėti apie atsakingą energijos vartojimą, o pasirinkta industrinė erdvė – Panevėžio energijos senosios katilinės atmosfera įkvėpė realizuoti idėjas ir sukurti meninės išraiškos šokį.
 
Šis meninis projektas atitiko AB „Panevėžio energija“ viziją – būti modernia bendrove ne tik gaminančia ir tiekiančia gyvybiškai svarbią energiją, bet ir kuriančia patrauklią aplinką bei būti pasiekiančia visiems savo klientams. Bendrovė prisidėjo prie meninio projekto įgyvendinimo, suteikdama menininkėms sąlygas kurti ir realizuoti originalias idėjas, o žiūrovams pamatyti neįprastoje erdvėje meninės išraiškos šokį, pateikiant reiškinio esmę ir sukuriant darnų viso proceso vaizdą.



Atnaujinta 2022-11-28 10:39:17