2017 metų naujienų archyvas

Nauji šilumos paskirstymo metodai įsigalios 2017 m. rugpjūčio 1 d.

2017 06 16

Atsižvelgiant į tai, kad šilumos tiekimo įmonės dėl užsitęsusio šildymo sezono nespėjo įvertinti praktinio ne šildymo sezono metu atliekamo šilumos paskirstymo pagal naujus Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) rekomenduojamus šilumos paskirstymo metodus, VKEKK numatė vėlesnį – nuo 2017 m. rugpjūčio 1 d. – jų įsigaliojimo terminą (anksčiau buvo numatyta, kad nauji metodai įsigalios 2017 m. birželio 15–16 d.).

Iš viso įsigalios 10 naujų VKEKK rekomenduojamų šilumos paskirstymo metodų, kurie pakeis šiuo metu taikomus metodus ir leis užtikrinti tikslesnį šilumos bei karšto vandens paskirstymą daugiabučių namų gyventojams, išspręsti praktikoje kylančias problemas dėl neapskaityto karšto vandens, šilumos priskyrimo bendrosioms reikmėms ir kt.

Šilumos ūkio įstatymas numato galimybę daugiabučių namų gyventojams pasirinkti labiausiai jų poreikius atitinkantį šilumos paskirstymo būdą – kaip bus paskirstoma šilumos energija, galima rinktis iš VKEKK rekomenduojamų metodų arba parengti savo ir suderinti su Komisija. Visais kitais atvejais šilumos tiekėjas parenka labiausiai pastato šilumos ir karšto vandens sistemas atitinkantį šilumos paskirstymo metodą.



Atnaujinta 2017-06-16 11:11:38