2019 metų naujienų archyvas

Nauja informacinė sistema padės nustatyti daugiabučio namo šilumos suvartojimo efektyvumą

2019 02 06

AB „Panevėžio energija“ interneto svetainės www.pe.lt puslapyje „Gyventojams“ pradeda teikti informaciją apie Panevėžio daugiabučių namų šilumos sąnaudas ir mokesčius geografinėje informacinėje sistemoje.

      
 
Paspauskite ant viršuje esančio paveiksliuko. Pasirinkite skyrelyje „Sluoksniai" norimą laikotarpį (mėnesį) ir susiraskite žemėlapyje norimą objektą. Norimą objektą galite rasti ir pasinaudoję paieškos langeliu, suvedę namo adresą. Paspaudę ant norimo objekto esančio apskritimo, gausite detalesnę informaciją apie pastatą: tikslų adresą, šilumos tiekimo sistemos tipą, namo renovacijos būseną, butų skaičių, suvartotą šilumos kiekį kvadratiniam metrui šildyti, mokesčio dydį (kainą) už  kvadratinio metro šildymą.
 
Geografinė informacinė sistema skirta šilumos vartotojų patogumui, analizuojant šilumos sąnaudas ir mokesčius už suvartotą šilumą daugiabučiame name.
 
Mokesčiai už šilumos energiją sudaro iki 80 proc. visų būsto energijai skirtų išlaidų, todėl labai svarbu atkreipti dėmesį į šilumos taupymą. Šilumos energija reikalinga ne tik patalpose palaikyti tinkamą temperatūrą, bet ir kompensuoti šilumos nuostolius. Todėl šilumos suvartojimą daugiabučiams namams ir kitiems pastatams šildyti lemia pastatų būklė. Jeigu Jūsų buto suvartojamos šilumos kiekis per mėnesį yra 25 kWh ir daugiau, rekomenduojame apsvarstyti galimybę renovuoti pastatą, jo šilumos punktą ir šildymo sistemą, nes tai yra vienintelis būdas gerokai sumažinti šilumos nuostolius.

 

 

 



Atnaujinta 2019-02-19 07:29:17