2019 metų naujienų archyvas

Fizikos pamoka Panevėžio elektrinėje

2019 03 05
AB „Panevėžio energija“ jau daugelį metų organizuoja nemokamas pažintines ekskursijas po bendrovės elektrinę. Pagrindiniai lankytojai – įvairių mokyklų moksleiviai. Nenuilstanti Panevėžio 5-osios gimnazijos mokytoja Loreta Geleževičiūtė, kaskart surandanti laiko ir noro pravesti fizikos pamoką ne eilinėje aplinkoje – elektrinėje, kartu su mokiniais praėjusią savaitę lankėsi šilumos tiekimo įmonėje. Paskutinius metus besimokantiems gimnazistams ir netrukus besirenkantiems studijas aukštosiose mokyklose, apsilankymas AB „Panevėžio energija“ mokiniams turėjo suteikti žinių ne tik apie bendrovės istoriją, veiklą, bet ir plačiau susipažinti su įvairiomis specialybėmis.
 
Lankantis elektrinėje tiesiog įvyko fizikos pamoka. Elektrinės darbuotojai kartu su mokytoja ir mokiniais vadovėlio teorines žinias bandė pritaikyti elektros bei šilumos gamybos technologijose bei procesuose. 45 minučių fizikos pamoka užsitęsė, tačiau pabėgti iš neeilinės pamokos norinčių neatsirado.
 
 
 
 
AB „Panevėžio energija“ kviečia moksleivių grupes į ekskursiją, kurios metu susipažinsite su bendrovės veikla, šilumos bei elektros energijos gamybos ypatumais, aplankysite Panevėžio elektrinę. Ekskursija kiekvienam moksleiviui suteiks ne tik technikos, ekologijos, fizikos mokslo žinių, bet ir atskleis bendrovės veiklai reikalingas profesijas.


Atnaujinta 2019-03-05 11:02:37