2019 metų naujienų archyvas

Karjeros ugdymo diena AB „Panevėžio energija“

2019 11 14
AB „Panevėžio energija“ kaskart sulaukia moksleivių pageidavimų apsilankyti bendrovėje, susipažinti su jos veikla, dirbančiųjų profesijomis, pamatyti ir sužinoti iš kur atkeliauja šiluma į jų namus. Gimnazistai domisi ne tik įspūdingais katilinės ar termofikacinės elektrinės įrenginiais, bet ir jų veikimo principais, gilina fizikos žinias, susipažindami su šilumos bei elektros energijos gamybos technologiniais procesais.
 
Karjera ar sportas? – toks klausimas kilo moksleiviams, apsilankius AB „Panevėžio energija“. Praėjusį ketvirtadienį, po įtemtų sporto treniruočių, į ekskursiją  atvykę Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijos moksleiviai noriai domėjosi miesto šilumos ūkiu; kokie procesai vyksta katilinėse, kaip gaminama elektros energija, kas ta miesto centralizuoto šilumos tiekimo sistema. Susipažinę su energetikų veikla, kai kam kilo mintis, kad galbūt ne tik sportas yra svarbiausias jų gyvenime.
 
Siekiant priartinti mokinį prie profesijos, antradienį AB „Panevėžio energija“ buvo organizuota Karjeros ugdymo diena Panevėžio Rožyno progimnazijos moksleiviams. Trečiokai pasirinko miesto šilumos tiekimo įmonę ir jiems nebuvo sudėtinga. Jie atidžiai klausė ir stebėjo demonstruojamas bendrovės veiklos diagramas, diskutavo, uždavinėjo klausimus, aplankė termofikacinę elektrinę, o išvykdami vis aptarinėjo dienos įspūdžius, nuoširdžiai dėkojo už prasmingai praleistą laiką ir netradicinę ekskursiją.
 
                                                     


Atnaujinta 2019-11-14 08:49:17