2020 metų naujienų archyvas

Keičiasi hidraulinių bandymų atlikimo laikas

2020 04 22
Dėl Lietuvos Respublikos vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. paskelbto karantino šiemet šilumos tinklų hidraulinių bandymų grafikas bus keičiamas, atsižvelgiant į situaciją šalyje. Planuotas pirmasis hidraulinis bandymas nuo gegužės 4 d. Panevėžyje perkeliamas į vėlesnį laikotarpį. AB „Panevėžio energija“ papildomai informuos apie hidraulinių bandymų atlikimo datas. Sekite informaciją www.pe.lt
 
Pasibaigus šildymo sezonui, AB „Panevėžio energija“, siekdama išvengti galimų avarijų ir užtikrinti kokybišką bei patikimą šilumos tiekimą gyventojams būsimo sezono metu, privalo atlikti vamzdynų profilaktiką ir pasiruošti naujam šildymo sezonui.
 
Šilumos tinklų būklė tikrinama atliekant hidraulinius bandymus, nes tai patikimiausias būdas nustatyti vamzdynų tvirtumą, sandarumą. Tokie vamzdynų defektai, kaip pralaidumas, įtrūkimai, lemia nekokybišką ir nepatikimą šilumos tiekimą vartotojams bei šilumos perdavimo nuostolius tinkluose.
 
Ne šildymo sezono metu pašalinus silpniausiose vamzdynų vietose išryškintus defektus, iki minimumo sumažinama šilumos tiekimo avarijų ar kitų galimų sutrikimų tikimybė šaltuoju metu. Pavasarį ar vasarą dėl bandymų miesto šilumos tinkluose trumpam sustabdomas tik karšto vandens tiekimas, o laiku neišaiškinus minėtų tinklų vamzdynų silpnų vietų ir ištikus avarinei situacijai šaltą žiemą, šilumos tiekimo sutrikimams pašalinti gali būti stabdomas ne tik karšto vandens tiekimas, bet ir išjungiamas pastatų šildymas. O tai sukeltų vartotojams daug didesnių nepatogumų negu trumpalaikis karšto vandens nebuvimas šiltuoju metų laiku.
 
Vykdant hidraulinį bandymą, miesto šilumos tinkluose yra padidinamas slėgis, kuris pavojingas pastatų šilumos punktų įrenginiams ir vidaus šildymo sistemoms, todėl turi būti užtikrintas patikimas visų šilumos punktų ir vidaus šildymo sistemų atjungimas, uždarant įvadines sklendes ir už jų esančias šilumos punkto sklendes, tarp jų atidarant drenavimo ventilius. Jeigu sklendės nesandarios, turi būti įdėtos aklės ar padaryti kiti veiksmai, apsaugantys pastatų vidaus vamzdynus nuo per didelio slėgio.
 
Kiekviename AB „Panevėžio energija“ šilumos tinklų rajone hidraulinių bandymų atlikimo grafikas derinamas su miesto ir rajono savivaldybėmis. Apie numatytus darbus informuojami pastatų administratoriai ir vidaus šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojai, turintys užtikrinti patikimą pastatų šilumos punktų ir vidaus šildymo sistemų atjungimą.
 
Informacija apie planuojamą karšto vandens išjungimą dėl hidraulinių bandymų, prieš 10 dienų skelbiama spaudoje ir AB „Panevėžio energija“ interneto svetainėje. Informaciją spaudoje papildo pranešimai daugiabučių laiptinių skelbimų lentose.
 
Karštas vanduo gyventojams pradedamas tiekti tik po to, kai namo šilumos punkte prižiūrėtojas įjungia atitinkamus įrenginius.
 


Atnaujinta 2020-06-19 11:02:09