2021 metų naujienų archyvas

AB „Panevėžio energija“ projektas nominuotas Europos projektų apdovanojimams

2021 03 31
Kasmetiniams Europos Komisijos organizuojamiems Europos projektų apdovanojimams „Regiostars2021“ Lietuvos verslo paramos agentūra (LVPA) pateikė šešis projektus. Juos įgyvendina Lietuvos įmonės, gamyboje diegiančios inovatyvias skaitmeninimo ar žaliąsias technologijas, investuojančios į tvarią energetiką ir taip siekiančios reikalingą energiją pasigaminti iš atsinaujinančių išteklių bei mažinti CO2 emisijas.

LVPA LR finansų ministerijai perdavė AB „Panevėžio energija“ ir dar penkių įmonių ES investicijų projektus. Didžioji dalis projektų nominuota „Green Europe“ apdovanojimų kategorijai. Šių projektų metu Panevėžio RK-1 katilinėje gamtinių dujų katilas pakeistas į biokuro katilą, pastatyta Šiaulių termofikacinė elektrinė, įrengta 500 kW saulės elektrinė, taip pat diegtos žaliosios technologijos, padedančios mažinti poveikį aplinkai, leidžiančios perdirbti gaminius, atsisakyti kenksmingų gamybinių žaliavų.

„Dalyvavimas „Regiostars“ apdovanojimuose tai galimybė atstovauti Lietuvai geriausių Europos projektų renginyje. Į jį patenka stipriausi ir reikšmingiausias inovacijas sukūrę projektai. Kasmet nominuojame LVPA klientų projektus, atsižvelgdami į apdovanojimų reikalavimus, tarp kurių didelis dėmesys yra skiriamas naujovėms, verslumui, gebėjimui siekti visuomenės ir atskirų jos grupių tikslų. Neabejojame, kad šie projektai prisideda prie teigiamų Lietuvos ekonomikos pokyčių ir palaikome juos tolesniuose atrankos etapuose“, – sako LVPA direktorius Aurimas Želvys.
 
 
Parengta pagal Lietuvos verslo paramos agentūros informaciją


Atnaujinta 2021-03-31 15:43:53