2021 metų naujienų archyvas

Patvirtintos AB „Panevėžio energija“ įvykdytos ir planuojamos investicijos

2021 05 27
Panevėžio miesto savivaldybės taryba pritarė AB „Panevėžio energija“ 2013–2018 metų įvykdytoms investicijoms Panevėžio mieste - turto atnaujinimui ir remontui, didinančiam ilgalaikio materialiojo turto vertę ar ilginančiam naudingo tarnavimo laiką. Taip pat buvo patikslintas bendrovės 2019-2022 metų investicijų Panevėžyje planas.
 
Per pastaruosius penkerius metus AB „Panevėžio energija“ sėkmingai įgyvendino ne vieną dešimtį investicinių projektų, kurių vienas iš tikslų – pridėtinės vertės kūrimas gyventojams bei aplinkai. Tuo tarpu 2022 m. bendrovės investicijų planas yra orientuotas ir į atsinaujinančios energijos šaltinius bei naujausias technologijas.
 
Įgyvendintos investicijos turto atnaujinimui ir remontui
Per 2013-2018 metus bendrovė sėkmingai atliko investicijas į turto atnaujinimą ir remontą, kurių bendra vertė sudarė 345 tūkst. Eur.
 
Į šilumos tinklų remontą, didinantį ilgalaikį materialiojo turto vertę ar ilginantį jo naudingo tarnavimo laiką sudarė 202 tūkst. Eur. Siekiant šilumos tiekimo patikimo, saugumo ir kokybės užtikrinimo, Panevėžyje buvo suremontuota 1024 m šilumos tinklų. Vietoj esančių senų, susidėvėjusių šilumos tinklų vamzdynų, juos demontavus, buvo įrengti bekanaliai pramoniniu būdu izoliuoti vamzdžiai.
 
Investicijos į remontą, didinantį ilgalaikio materialiojo turto vertę ar ilginantį jo naudingo tarnavimo laiką sudarė 143 tūkst. Eur. 2013–2018 metais bendrovė Panevėžyje investavo į atskirų katilinių, jų įrenginių ir remontų darbus. Investicijos į Pušaloto g. esančią katilinę buvo skirtos šilumos gamybos ir tiekimo patikimumui užtikrinti. Atlikti katilinės valdymo įrangos, matavimo prietaisų ir automatikos, siurblių, vamzdynų, vandens šildymo katilo remonto darbai. Siekiant mažesnių šilumos nuostolių, izoliuotas karšto vandens rezervuaras Senamiesčio g. esančioje katilinėje, mazuto rezervuaro remonto metu įrengta šiluminė izoliacija. Bendrovės teritorijoje, Senamiesčio g. suremontuoti lauko elektros tinklai, atnaujinta vaizdo stebėjimo sistema.
 
Pritarta patikslintam 2019-2022 m. investicijų Panevėžyje planui
Panevėžio miesto savivaldybės tarybos posėdyje buvo patvirtintas 2019–2022 m. investicijų planas, kurio bendras naujai derinamų investicijų padidėjimas gamybai sudaro 374 tūkst. Eur, o naujai derinamų bendrųjų poreikių investicijos didėja 659 tūkst. Eur .
 
2019–2021 m. pagal anksčiau patvirtintą investicijų planą AB „Panevėžio energija“ Panevėžyje rekonstravuoja katilines, stato biokuro vandens šildymo katilus bei ekonomaizerius, naujus kaminus, rengia absorbcinį šilumos siurblį, saulės fotovoltinę elektrinę, rekonstruoja šilumos tinklus bei įgyvendina kitus projektus, dėka kurių didėja šilumos gamybos ir tiekimo efektyvumas mieste bei prisidedama prie aplinkos užterštumo mažinimo.
 
Per 2022 m. AB „Panevėžio energija“ planuoja įgyvendinti apie 2 mln. Eur vertės įvairius investicinius projektus Panevėžyje.
 


Atnaujinta 2021-05-27 11:02:41