2021 metų naujienų archyvas

VERT: rugsėjo mėnesio šilumos kainų statistika Lietuvoje

2021 09 08
Rugsėjo mėn. vidutinė centralizuotai tiekiamos šilumos kaina Lietuvoje yra 4,61 ct/kWh be PVM – skelbia Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT). Palyginus su rugpjūčio mėn., kilovatvalandės kaina didėja 7,21 proc., per metus (2021 m. rugsėjis / 2020 m. rugsėjis) – kilovatvalandės kaina didėjo 35,59 proc.
 
Nuo 2021 m. rugsėjo 1 d. nustatyta AB „Panevėžio energija“ vienanarė šilumos kaina už suvartotą šilumos kiekį – 4,44 ct/kWh be PVM. Palyginus su rugpjūčiu, AB „Panevėžio energija“ šilumos kaina didėja 1,1 proc., arba 0,05 cento už kilovatvalandę.  Prieš metus šilumos kaina (4,12 ct/kWh be PVM) buvo mažesnė 7,8 proc.

Šilumos energijai, tiekiamai gyvenamosioms patalpoms šildyti, taikomas lengvatinis PVM tarifas, todėl gyventojų mokama kaina už šilumos energiją nurodoma su 9 proc. PVM. 

Šilumos kainų didžiuosiuose miestuose pokytis per mėnesį, ct/kWh su 9 proc. PVM  čia

Centralizuotai tiekiamos šilumos kainos pokyčius iš esmės lemia kuro ir superkamos šilumos kainos.

  • Vilniaus vartotojams rugsėjo mėn. šilumos kaina didėja dėl brangusių gamtinių dujų ir biokuro bei padidėjusios iš nepriklausomų šilumos tiekėjų (NŠG) superkamos šilumos kainos.
  • Klaipėdoje šilumos kaina didėja dėl padidėjusios iš NŠG superkamos šilumos kainos bei liepos mėn. brangiau pirktų gamtinių dujų.
  • Kaune ir Šiauliuose šilumos kainą didina liepos mėn. brangusios gamtinės dujos ir biokuras.
  • Panevėžio vartotojams šilumos kaina nežymiai didėja dėl brangusių gamtinių dujų ir padidėjusios iš NŠG superkamos šilumos kainos.



Atnaujinta 2021-09-08 13:33:27