2021 metų naujienų archyvas

Panevėžio m. savivaldybės vadovai lankėsi AB „Panevėžio energija“ katilinėje Pušaloto g.

2021 10 05
Susitikimo metu Panevėžio miesto meras Rytis Mykolas Račkauskas, administracijos direktorius Tomas Jukna ir miesto infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Arvydas Šatas apžiūrėjo Panevėžio katilinės gamybines patalpas, domėjosi vykdomais projektais, investicijomis, bendrovės galimybėmis ir siekiais šilumą gaminti efektyviai. 
 
AB „Panevėžio energija“generalinis direktorius Petras Diksa pristatė įdiegtas technologines naujoves katilinėje. Svečiai buvo supažindinti su 1500 kW galios absorbcinio šilumos siurblio veikimu, kuris leidžia didinti energetinį efektyvumą, atvėsinant iš katilų išeinančius dūmus, o gautą šilumą panaudoti miesto vartotojų poreikiams. Diskusijos apie 150 kW galios saulės elektrinę vyko ant katilinės pastato stogo. Sumontuotų saulės modulių sugeneruota elektros energija jau naudojama tiek šilumai gaminti, tiek katilinės elektros poreikiams tenkinti.
 
Miesto meras teigė, kad Panevėžio energijos sprendimas pastatyti pirmai tokio tipo absorbcinį šilumos siurblį šalies centralizuoto šilumos tiekimo sistemoje bei saulės jėgainę buvo teisingas, juolab, kad AB „Panevėžio energija“gavo 369 tūkst. eurų subsidiją iš Klimato kaitos programos lėšų projektui įgyvendinti. Įdiegtos technologijos neabejotinai leis bendrovei siekti mažesnių šilumos gamybos sąnaudų, o atsinaujinančių energijos išteklių panaudojimas – mažesnės taršos aplinkai.
 
  
  
 
TV reportažą galite peržiūrėti čia:


Atnaujinta 2021-10-15 07:48:16