2022 metų naujienų archyvas

Baigėsi žiema: vasaris buvo pigesnis nei sausis

2022 03 17
Panevėžiečius pasiekė vidutiniškai 14 proc. mažesnės vasario šildymo sąskaitos negu sausį. Mažesnėms sąskaitoms už šildymą įtakos turėjo šiltesni vasario orai, trumpesnis mėnuo dienų skaičiumi, o kartu ir mažesnis šilumos poreikis būstui šildyti. Vasarį 50 kv. metrų ploto buto šildymas gyventojams vidutiniškai kainuoja 43 eurus, sausį mokėta apie 50 eurų.
 
Šių metų vasarį už 50 kv. m. buto, esančio renovuotame ar naujame name, šildymą gyventojai vidutiniškai moka apie 33 eurus (65 ct už kv. m), buto šildymui vidutiniškai suvartota 490 kWh šilumos. Nerenovuotame name tokio pat dydžio buto šildymas kainuoja 50 eurų (vienas euras už kv. m), jo šildymui vidutiniškai reikėjo 755 kWh šilumos.
 
Kiek gyventojams teks mokėti už šildymą kovą, priklausys ne tik nuo šilumos kainos, bet ir nuo suvartoto šilumos kiekio pastate. Norint mažiau mokėti, būtina taupyti šilumą, o tai galima pasiekti visų gyventojų susitarimu, priimant sprendimą dėl namo renovacijos.
 
Kiekvieną mėnesį nustatant  AB „Panevėžio energija“ šilumos kainą, jos pokytį lemia šilumai gaminti naudojamo kuro ir iš nepriklausomo šilumos gamintojo perkamos šilumos kainos, kurios kinta nepriklausomai nuo šilumos tiekėjo. Kovo mėnesį nustatyta AB „Panevėžio energija“ šiluma kaina - 6,27 ct/kWh be PVM išlieka mažiausia tarp penkių didžiųjų šalies miestų.
 
Informacija vartotojui
Daugiau informacijos apie šilumos suvartojimą ir mokėjimus už suvartotą šilumą galite rasti www.pe.lt - Šilumos suvartojimas daugiabučiuose namuose. AB „Panevėžio energija“ vartotojai, prisijungę prie Klientų savitarnos portalo bendrovės interneto svetainėje gali peržiūrėti jiems pateiktas sąskaitas už sunaudotą šilumą ir karštą vandenį, jas atsispausdinti, apmokėti elektroniniu būdu ir deklaruoti karšto vandens skaitiklių rodmenis.
 
AB „Panevėžio energija“ primena, kad dėl kompensacijos už būsto šildymą gavimo galimybių gyventojai gali pasitikrinti interneto svetainėje www.spis.lt ar kreiptis pagal gyvenamąją vietą į savivaldybę. AB „Panevėžio energija“ klientai dėl jiems iškilusių klausimų gali kreiptis į Klientų aptarnavimo tarnybą tel. 845 501050 arba el. paštu klientai@pe.lt.
 


Atnaujinta 2022-03-17 11:24:49