2022 metų naujienų archyvas

Kompensacija už būsto šildymo išlaidas. Ką svarbu žinoti?

2022 09 20
AB „Panevėžio energija“ informuoja, kad dar iki šildymo sezono pradžios, kai pritars Seimas, sunkiau besiverčiantys ir net vidutines pajamas uždirbantys šalies gyventojai dėl būsto šildymo, karšto vandens išlaidų kompensacijos galės kreiptis tik vieną kartą ir ji bus paskiriama visam šildymo sezonui. Iki šiol paskirtas kompensacijas žmonės paprastai gaudavo 3 mėnesius ir vėl turėdavo kreiptis iš naujo, jeigu jų finansinė situacija nepagerėdavo. 
 
KUR KREIPTIS DĖL KOMPENSACIJŲ SKYRIMO? Gyventojai dėl būsto šildymo, vandens išlaidų kompensacijų skyrimo  gali kreiptis į savo gyvenamosios vietos savivaldybę, taip pat elektroniniu būdu www.spis.lt. Svetainėje (www.spis.lt) esanti būsto šildymo išlaidų kompensacijos skaičiuoklė – paprasčiausias būdas sužinoti, ar priklauso būsto šildymo išlaidų kompensacija ir preliminarų jos dydį.
 
KOKIUS DOKUMENTUS REIKIA PATEIKTI? Įprastai, kreipiantis dėl kompensacijos, žmonės turi pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, prašymą piniginei socialinei paramai gauti ir pažymą apie gaunamas pajamas gautas už 3 paskutinius mėnesius iki kreipimosi, jei ši informacija nėra gaunama iš valstybės registrų, žinybinių registrų ir kt. 
 
SVARBU: Iki 2024 m. balandžio 30 d.  pratęstas terminas, kai, skiriant piniginę socialinę paramą, nevertinamas nuosavybės teise turimas asmenų turtas, tačiau, apskaičiuojant pajamas, yra įskaitomos iš privalomo registruoti turimo kilnojamo ir nekilnojamo turto gaunamos pajamos, pavyzdžiui, žemės, būsto, automobilio ir kito turimo turto nuomos ar pardavimo pajamos.
 
Daugiau informacijos: čia


Atnaujinta 2022-09-21 13:22:24