2023 metai

AB „Panevėžio energija“ padovanojo miestui tiek medelių, kiek jam metų!

2023 10 02

Panevėžio miesto savivaldybė drauge su organizacija VšĮ „Myliu mišką“ Panevėžio miesto 520-ojo gimtadienio proga organizavo akciją – „Padovanok miestui tiek medžių, kiek jam metų“. Akcijos metu kiekvienas galėjo pasveikinti miestą su gimtadieniu, padovanodami vieną, du, dešimt ar net šimtą medelių ir prisijungti prie medelių sodinimo. 

Prie šios gražios iniciatyvos prisijungė ir AB „Panevėžio energija“, padovanojusi Panevėžio miestui 520 medelių. Akcijos metu visi dovanoti medeliai spalio 1 d. buvo pasodinti Molainių filtracijos laukuose, vakarinėje miesto dalyje, sukuriant dar vieną žalią erdvę Panevėžyje.

Skaičiuojama, kad vienas lietuvis, per metus vidutiniškai sugeneruoja apie 4,89 t anglies dioksido. Tai dujos, sukeliančios šiltnamio efektą ir darančios neigiamą įtaką tiek aplinkai, tiek ir žmogaus sveikatai. Vienai tonai absorbuoti šių dujų vidutiniškai reikia pasodinti bent 5,4 medžių. Akcijos metu pasodinti 6 tūkst. medelių neutralizuos 1210 tonų anglies dioksido ir prisidės prie  švaresnės aplinkos kūrimo - sveikesnės miesto visuomenės.



Atnaujinta 2023-10-02 11:14:55